Mexičan

Potravinový věnec Mexičan

Mexičan

Cizí kraje nás lákají nejen svojí exotickou krajinou, kulturou, památkami, ale v neposlední řadě i svojí exotickou kuchyní. Dnes existuje spousta zájezdů, které se orientují právě na turisty gurmány, vinaře nebo pivaře. Věnec, který jsem si pro vás připravila je inspirován mexickou kuchyní. Naleznete zde všechny její typické prvky, ať už to jsou různé druhy fazolek nebo pálivé papričky. Nakonec to všechno spláchneme pěkně vychlazenou tequilou.

Materiál:

1 slaměný korpus na věnec o průměru 24 cm
Různé druhy fazolek větší množství
6 sušených červených feferonek
1 špunt od tequily
1 umělý kaktus
Červené lýko cca 1,5 m
3 m tmavě zelené papírové stuhy šíře 12 mm
Vázací drát
Tavná lepicí pistole, nůžky

Postup:

  1. Z lýka si vytvoříme očko na zavěšení a přivážeme ho pevně k věnci.
  2. Fazolky začneme opatrně lepit po celé ploše věnce v několika vrstvách, tak abychom měli pěkně pokrytý celý korpus a nikde nebyla vidět sláma.
  3. Do levé horní části vlepíme špunt od tequily.
  4. Do dolní části vpíchneme kaktus a pro jistotu ho ještě přilepíme.
  5. Ze stuhy vytvoříme dvě mašle – malou a velkou. Obě zajistíme vázacím drátem, jeho konce zarovnáme a necháme na vpíchnutí do věnce.
  6. Malou stuhu vpíchneme pod kaktus, velkou nad špunt a přilepíme.
  7. Tři feferonky vlepíme do dolní části ke stužce, jednu k velké mašli, tak aby vykukovala směrem nahoru a poslední dvě na věnec do pravé horní části.

 

Projekt pro vás připravila Jitka Rejnová – www.vanite.cz